DÜNYA

Savaşta Ölen Annenin Karnından Sağ Çıkarıldı!

Annenin vasiyeti "Mekke'yi karnımdan al ve ona iyi bak"

Gazze Şeridi'nde yaşayan Eymen Ebu Şamalah, eşi Darin'in 9 aylık hamileyken İsrail'in saldırılarına karşı güvende olabilmek için ailesiyle birlikte Mısır sınırına yakın Refah'taki yakınlarının yanına sığınmıştı. Ancak, 21 Ekim günü, suların tekrar akmaya başladığı bir anda yaşanan patlama, ailelerinin yaşamını derinden etkiledi. Eymen, evin çatısındaki su deposunu kontrol etmek için çıktığı sırada füze isabet etti.

Darin, o sırada balkonda çamaşır asarken füze patlaması sonucu üçüncü kattan aşağıya düştü. Eymen, korkunç bir manzara ile karşılaştı; eşi ağır yaralanmış bir şekilde yerdeydi. Onun son sözleri, "Eymen, Mekke'yi karnımdan al ve ona iyi bak," oldu. Eşinin son dileğini yerine getirmek için mücadele eden Eymen, hastaneye yetişti. Doktorlara, "Bebeği kurtarın, eşimin son arzusu" dedi.

Mekke bebek, annesinin son arzusu doğrultusunda sezaryen ile dünyaya geldi. Şimdi, Eymen Ebu Şamalah, oğlu Mekke'nin başında nöbet tutarak, yaşam mücadelesi veren bu küçük mucizeye sahip çıkıyor.(hürriyet)