İstanbul'da barajların doluluk oranında düşüş yaşanıyor! İstanbul'da barajların doluluk oranında düşüş yaşanıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban pazarlarında satılmayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ve satılamayan kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumumuz tarafından talep edilmesi halinde satın alınacaktır" denildi.

Ödemelerin, hayvanlarını ESK'ye satan üreticilere en geç 3 iş günü içinde yapılacağı belirtildi. Üreticilere kolaylık sağlamak amacıyla, hayvanlar bulundukları yerde en yakın kesimhanede kestirilebilecek.

Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine başvurmaları gerekecek. Başvuru için hayvanların kimlik bilgileri, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince verilen sevk raporları ile kurban pazar yeri giriş ve kira belgelerinin sunulması yeterli olacak.

Başvuruların ardından ilgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapılacak ve ESK'nin belirlediği Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacak.

Kaynak: KARAR