AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Bu toplantıda, partiyi 8. Olağan Büyük Kongre'ye götürecek karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. Toplantının ana gündem maddesi kongre süreciydi, ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre hazırlıklarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Planlanan kongre takvimine göre, AK Parti'de kongre süreci 4 Eylül'de başlayacak. İlk kongreler 12 Ekim'den itibaren belde ve ilçelerde yapılacak. İl kongrelerinin 2024 Nisan ayı sonuna kadar tamamlanması, büyük kongrenin ise 2025 Mayıs ayında yapılması hedefleniyor.

İYİ Parti'de toplu istifa! İYİ Parti'de toplu istifa!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti içindeki ve kamuoyundaki değişim tartışmalarına yanıt olarak, bu değişimin belirlenen takvim ve zeminde gerçekleşeceğini vurguladı. Kongre süreciyle birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde hem de parti yönetiminde büyük bir değişim bekleniyor. Erdoğan'ın, özellikle 2028 seçimlerini de dikkate alarak, MKYK'da daha genç kadrolara yer vereceği ifade ediliyor. Geçmişteki kongre ve seçim süreçlerinde mevcut kadroların yüzde 50'sinden fazlasını değiştiren Erdoğan'ın, bu kongrede daha yüksek oranda bir değişiklik yapması bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM