DÜNYA

Paris'te Olimpiyat Oyunları Sırasında Metro Seferlerinde Aksamalar Yaşandı

Fransa'nın başkenti Paris, Olimpiyat Oyunları sırasında turist akınına uğrarken, bazı metro hatlarında aksamalar yaşandı. Olimpiyatlar süresince 16 milyon turistin gelmesi beklenen şehirde, özellikle 8. ve 13. metro hatlarında sorunlar yaşandı.

  1. metro hattında Opera durağında güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle seferler aksadı. Güvenlik güçlerinin neden müdahalede bulunduğu belirtilmedi. Bu hat, Olimpiyat Oyunları'na giden birçok ziyaretçi ve turist tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Öte yandan, Paris ve banliyösü Saint-Denis arasındaki ulaşımı sağlayan 13. metro hattında ciddi bir yolcu kazası meydana geldi. France Bleu'nun haberine göre, seferler yerel saatle 12.52 ile 14.30 arasında durdu. Tünellerde 6 metro aracı sıkıştı ve üç aracın içindeki yolcular araçlardan inerek metro hatları üzerinde yürüyerek en yakın durağa ulaştı.

Olimpiyatların başlamasıyla birlikte yoğunlaşan turist trafiği ve bu tür olaylar, Paris'te toplu taşıma sisteminde aksamalar yaratmaya devam ediyor