CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlediği eğitim mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve hayatını kaybeden öğretmenleri anarak başlayan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Özel, “Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun?” diyerek Erdoğan'a seslendi ve şunları ekledi:

"Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, katledilen lise öğretmeni İbrahim Oktugan’ı, terör örgütünün katlettiği Aybike öğretmeni minnetle anıyoruz. Bu meydan Saraçhane, bu meydan tarihi bir meydan. Bu meydan ilk işçi mitinginin yapıldığı bir meydan. Saraçhane’den Türkiye işçi sınıfını saygıyla selamlıyorum. Bu meydanda bugün atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, müfredatı itiraz edenler var.

Atanmayan öğretmenlerin, haksız mülakatlarla mağdur edilenlerin ve onları destekleyenlerin bu meydanda buluştuğunu belirten Özel, şunları ifade etti:

'Diyorlar ki üç yıl boyunca tasarruf tedbirleri kapsamında emekli olan kadar öğretmen atayacağız. Bu hesapla mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için 65 yıla ihtiyaç var. Buradan hatırlatıyorum, ne diyordunuz? İtibardan tasarruf olur, eğitimden tasarruf olmaz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Köfteci Yusuf için ilk yorum! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Köfteci Yusuf için ilk yorum!

Erdoğan’a yönelik eleştirilerine devam eden Özel, 'Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız' diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak, öğretmenlerin ataması 65 yıl sürecek. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müfredat değişikliği konusundaki açıklamalarına da tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

'Cumhuriyetle derdi olan bir Bakan, Cumhuriyetle sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir. Seçim sloganı müfredat adı olamaz. Bu kafaya sonuna kadar direneceğiz. Ferman tek adamınsa, mücadele milletindir.'"

Kaynak: KARAR