Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlik açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Özel'in bedelli askere karşı çıkanları hedef alan sözleri üzerine Erdoğan, "Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir" dedi.

Erdoğan, "CHP'nin yeni genel başkanı ise her açıdan hayal kırıklığı oldu. Projektörler bu kişinin üzerine çevrilince ortaya çıkan utanç verici görüntü sadece CHP'li vatandaşlarımızı değil, bizi de üzdü. Açık söylemek gerekirse bu kadarını biz de beklemiyorduk. Oturduğu koltuğa bu derece yakışmayacağını muhtemelen onu oraya getirenler bile tahmin etmiyordu. Şimdi çıkmış 'bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin' demiş. Anlaşılan makamını borçlu olduğu ağa babaları kulağını çekmiş olmalı ki daha sonra kendince bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 'kızıl elma'lı mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 'kızıl elma'lı mesaj

Erdoğan, Sivas'ta düzenlenen mitinge katılımcıların yoğun ilgisi olduğunu belirterek, "Ne zaman aramıza ayrılığı soktuysak işte o zaman başımıza gelmeyen felaket kalmadı. Cumhuriyetimizin ilk asrında siyasi fay hatları üzerinden yürütülen krizlerin, terörün ülkemize hangi maliyetlerinin olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Bu partide öyle bir şey var ki her gelen gideni aratıyor. Devrik genel başkan Bay Kemal ile pek anlaşamaz hatta sık sık karşıya gelirdik. Yürüyen merdivene ters binse de aday olduğu seçimler de kendine oy veremese de, Kuzey Kıbrıs'taki Maraş'ın adını daha önce hiç duymasa da yani siyasi hayatı boyunca bizi ve milletimizi pek çok güldürmüş olsa da yine de Bay Kemal'in kendisine göre bir tarzı vardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Ramazan ayı ve 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin mesajlarla tamamladı

Kaynak: Haberler.Com