Ordu'nun yüksek rakımlı ilçelerinde meydana gelen dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Akkuş, Kabadüz, Aybastı, Ulubey ve Korgan ilçelerinde 5 dakika aralıksız devam eden fındık büyüklüğündeki dolu yağışı, özellikle meyve bahçeleri ile ekili alanlarda zarara neden oldu. Ayrıca, bazı yollarda çökmeler meydana geldi.

Akkuş ilçesinde özellikle Aşağıdüvencili, Yukarıdüvencili, Gökçebayır, Karaçal, Yeşilgüneycik mahallelerinde meyve ağaçları ve ekili alanlarda ciddi zararlar oluştu. Aşağıdüvencili Mahallesi ve çevresindeki köy yollarında da çökmeler meydana geldiği belirlendi.

Türkiye-Yunanistan sınırında 3'ü terörist 7 kişi yakalandı Türkiye-Yunanistan sınırında 3'ü terörist 7 kişi yakalandı

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, özellikle yeni dikilen tarım ürünlerinde büyük hasarların meydana geldiğini ifade ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ulubey ve Korgan ilçelerinde de cep telefonu kameraları ile kaydedilen yağış, bölgede etkili oldu. Ordu'nun yaylaları da dolu yağışına maruz kaldı. Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası ve Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası da kısa süreli yağışın etkisi altında kaldı.

Kaynak: Dha