MAGAZİN

Nuri Alço, Cüneyt Arkın miras davasında tanık oldu! "Kayınpederi olmadan yapamaz.''

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ın vefatıyla birlikte miras davası da kafa karışıklığı yarattı. Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır'ın, Arkın'ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve iki erkek kardeşine mirastan payını çaldığı iddiasıyla dava açtığı davanın duruşması devam ediyor. Miras davasının tanığı herkesin yakından tanıdığı Nuri Alço'ydu. İşte Cüneyt Arkın miras davasında son gelişmeler...

Haziran 2022'de hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ın bıraktığı vasiyet, miras kavgasını alevlendirdi. Arkın'ın ölümünün ardından ilk eşinin kızı Filiz Cüreklibatır,

Cüneyt Arkın'ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır'a, mal çaldığını ve mirastan pay almadığını iddia ederek dava açtı. İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Filiz Cüreklibatır, davacının ilk eşinden olan kızı Cüneyt Arkın, sanığın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve partinin avukatları hazır bulundu. İşte Cüneyt Arkın miras davasında son gelişmeler...



NURİ ALÇO'DAN TANIKLIK


Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır adına ifade veren Nuri Alço, Arkın'la ilişkilerinin sinemaya girmeden önceye dayandığını söyledi. Alço, 1981 yılında "Katiller de Ağlar" filminde rol aldığını ve Arkın'ın 3 film için 10 bin TL tazminat aldığını iddia etti.

Nuri Alço, elde ettiği parayla herhangi bir mülk satın alamayacağını açıkladı: “En iyi senaryoda eski model bir araba fiyatına eş değer olacaktır.

O dönemde Cüneyt Arkın kayınpederi olmasa geçimini sağlayamazdı. Eşi Betül Hanım'ın yardımıyla atletizm takımına ve güreşçilere evde yemek dağıttı, onlarla ilgilendi ve nezaret etti. Bunlar aynı zamanda masraf gerektirecektir. Cüneyt Arkın'ın Silivri ve Levent'te evleri ve arabası olduğunu biliyorum. “Eşi Betül Hanım'a babasından miras kalmıştı” dedi.

“BASKI YOK”

Yeşilçam oyuncularının o dönemde çok yüksek kazançlar alamadığına dikkat çeken Nuri Alço, o dönemde oyuncuların kıyafetten ulaşıma kadar her şeyin parasını ödediğini belirtti.

Nuri Alço, Cüneyt Arkın'ın herhangi bir telif hakkı veya gelirinin olmadığını belirterek, Kemal Sunal'ın vefatının ardından eşinin talep etmesi üzerine telif ücreti alabildiğini de belirtti.



Sinema oyunculuğuyla ünlenen Cüneyt Arkın'ın ağır yaralandığını söyleyen Alço, sigortası olmadığı için tedavi masraflarının tamamen cebinden karşılandığını vurguladı.

Sağlık sorunları yaşadığında eşi ve çocuklarını kolundan tutup tedaviye götürdüğünü söyleyen Nuri Alço, şunları söyledi: “Tarık Akan'ın cenazesine de bu şekilde gitti.

Cüneyt Arkın'ın eşinden veya çocuklarından herhangi bir baskı duymadım. Cüneyt ölümüne kadar akıl sağlığı yerindeydi. Her şeyi net bir şekilde anlayabiliyor, güzel konuşabiliyor ve hayatta kalabiliyordu.

“Son ana kadar onun algısını azaltamadığınızı, ona baskı uygulayamadığınızı hatırlıyorum” dedi.

FİLİZ CÜREKLİBATIR’IN ESKİ EŞİ DE TANIK OLDU

Cüneyt Arkın'ın eski eşlerinden Filiz Cüreklibatır'ın eski eşi Yalçın Yaşam da duruşmada ifade veren isimler arasında yer alıyor. Canlı, eski eşinin babasıyla her zaman iletişim kurmaya çalıştığını ancak zorlukların devam ettiğini söyledi.

Yalçın Canlı, kızı, eski eşi Cüneyt Arkın, eşi Betül Cüreklibatır ve iki çocuğunun Haziran 2016'da evin Etiler'deki restoranında akşam yemeği yediğini ve çok iyi anlaştıklarını söyledi.

Yaşam, o dönemde yaptığı telefon görüşmesinde Betül Cüreklibatır'ın, Cüneyt Arkın'ın kızıyla tekrar bir araya gelmesini istemediği sonucuna vardığını belirterek, şunları söyledi:

“Bunun dışında Betül Hanım ve iki oğlunun Cüneyt Arkın'a engel olduğunu görmedim. kızıyla tanışmak için. Filiz'le evlendikten sonra bir keresinde Cüneyt Arkın evimize gelip bizi tebrik etmişti. "Cüneyt Arkın'ın kızına maddi yardımda bulunduğunu, ona herhangi bir mal verdiğini duymadım" dedi.



REKLAM FİLMLERİ DE DAVAYA KATILDI

Mahkemede konuşan tanıkların dinlenmesinin ardından Cüneyt Arkın'ın reklam, film ve dizi başta olmak üzere tüm yapımlarının incelenmesine karar verildi. Yetkili kurumlara yazı yazılmasına karar verilmesine rağmen duruşma ileri bir tarihe ertelendi.