DÜNYA

NATO TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını kınadı

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara'daki terör saldırısının ardından Türkiye’ye destek vererek, “NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır” şeklinde açıklama yaptı. Rutte, Türkiye'nin güvenliğine olan bağlılıklarını vurgulayarak, terörizme karşı ortak mücadelenin önemini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesisine yönelik terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadı. Rutte, "NATO, müttefikimiz Türkiye’nin yanındadır" diyerek saldırının uluslararası güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Rutte, Ankara'daki saldırıya ilişkin sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, "Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri bizleri endişelendiriyor. NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ'taki patlama sonrası, Kahramankazan'daki tesisin giriş kapısında silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle, personelin sığınaklara yönlendirildiği bilgisi verildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik gücü, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.