MAGAZİN

Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen'den eleştirilere cevap!

Miss Turkey 2024 yarışmasında birincilik tacını takmasının ardından eleştirilerin odağı haline gelen İdil Bilgen, konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Bilgen, hakkında yapılan olumsuz yorumlarla ilgili olarak, "Bu eleştiriler bilgi sahibi olmadan fikir yürüten insanlardan geliyor.

Miss Turkey 2024 finalinde sergilediği performans ve jüri üyelerinden aldığı yüksek puanlarla birinciliği elde eden 24 yaşındaki İdil Bilgen, sosyal medyada yoğun eleştirilerin hedefi haline geldi. Özellikle bazı kullanıcıların sert yorum ve hakaretlerine maruz kalan Bilgen, tepkilere ilk kez yanıt verdi.

Ünlü model Çağla Şikel'in programına katılan Bilgen, kendisine yöneltilen olumsuz yorumlar hakkında, "Ülkemizde kadın ve çocuk cinayetleri gibi çok acı olaylar yaşanırken, bana yapılan negatif yorumları insanların 'boşluğuna' veriyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir beyan eden insanlar bunlar. Yorumları önemsemiyorum" dedi.

Ayrıca, Bilgen’in Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı olduğu ortaya çıkınca, sosyal medyada torpil iddiaları gündeme geldi. Instagram hesabındaki yorumları kapatan Bilgen, bu iddialarla ilgili olarak da, "Ben bir Türk kadınıyım ve Türk Cumhuriyetini temsil etmek için bu unvanı aldım. Bu konuda büyük bir gurur yaşıyorum" şeklinde konuştu.