Bakan Yaşar Güler. Türkiye, Suriye ile bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir Bakan Yaşar Güler. Türkiye, Suriye ile bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 14. genel seçimini gerçekleştirecek. Olağan Sihir Kongresi'ne hazırlanıyor.

17 Mart'ta yapılacak kurultay kapsamında ilçe kongrelerini 27 Eylül'de, il kongrelerini ise 18 Kasım'da tamamlayan parti, yerel seçimlere 14 gün kala, başkan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile bir araya gelecek. 75 üyeden oluşan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve 9 üyeden oluşan Merkezi Disiplin Kurulu'nu (MDK) seçecek.

15 ÜYELİK BAŞKANLIK DİVANI

Slogan ve temaları "Vatan için varız, bir idealin peşindeyiz. Vatan sevgisi, ideale yemin" ve "İdealimiz hayat uğruna hayatın ötesine geçer" slogan ve temasıyla düzenlenen kongrenin ardından Cumhurbaşkanlığı oluşturuldu. Konsey 15 üyeden oluşur. 

Kongrede ayrıca MYK'nın 25 yedek üyesi, MDK'nın ise 5 yedek üyesi seçilecek.

Alınan bilgiye göre, MHP Genel Başkanı Bahçeli, MYK ve MDK'nın geçtiğimiz hafta kurultay öncesi perşembe günü gerçekleştirdiği son toplantısında, bir önceki kurultayın ardından bugüne kadar yapılan çalışmalar ve "Adım adım 2023 ilçe ilçe açıklama ve illüstrasyon" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Siyasi seçimlere ilişkin çalışmalar kapsamında gerçekleştirilmiştir. Yerel seçim faaliyetleri kapsamında "2024'e Doğru Diyar Diyar Anadolu" temasıyla yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

Bahçeli, çalışmalarından dolayı MYK ve MDK üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: karar