Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Rapora göre, ülkenin doğu kesimleri ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Bolu Dağı Tüneli bu akşam açılacak Bolu Dağı Tüneli bu akşam açılacak

Hava Durumu Genel Görünümü

Ülkenin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz parçalı bulutlu, diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir gün geçirecek. Meteoroloji, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtti.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) konusunda da uyarıda bulundu. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

İl İl Hava Durumu

Güncel hava durumu bilgileri ve il bazında detaylı tahminler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi ve ilgili uygulamalardan bilgi alınabilir. Vatandaşların, özellikle sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenen bölgelerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle duyuruldu.

Hava Sıcaklığı

Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, ülke genelinde aynı şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, özellikle sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenen bölgelerde vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırd

Kaynak: Karar