Türk futbolunun deneyimli ismi Mehmet Topal, Romanya ekibi Petrolul Ploieşti’nin yeni teknik direktörü olarak ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Topal, Başkan Cristian Fogarassy'nin de katıldığı imza töreninde kendisini 2 yıl Petrolul Ploieşti’ye bağlayan sözleşmeye imza attı. İşte Topal’ın açıklamalarından satır başları:

Kulübün Tarihi ve Hedefler

Topal, çok köklü bir kulübe geldiğinin bilincinde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Burada olmak ben ve ailem için büyük bir onur. Cristian ile hedeflerimizi ve projelerimizi tartıştık, her ikimiz açısından da istenilen bir seviyeye ve ortama geldik. Hayatım boyunca çok büyük hocalarla çalışma fırsatı buldum. Teknik direktörlük kariyerimde de aynı şekilde seviyeyi üst noktalara taşımayı hedefliyorum. Bunun için ben ve ekibim, camianın başarısı için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız.”

Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu

Gelecek Maçlar ve Hedefler

Yaklaşan Rapid Bükreş ve Farul Constanta maçları hakkında konuşan Topal, “Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Onları buradan üzerek göndereceğiz” dedi.

Transfer Politikası

Transfer düşünceleriyle ilgili konuşan genç teknik adam, “Bazı oyuncular ile görüşüyoruz. En kısa zamanda takıma katmak istiyoruz. Daha çok Rumen oyuncular kullanacağız ve aralarına kaliteli yabancı oyuncular koyacağız” ifadelerini kullandı.

Türk ve Romanya Futbolu Arasındaki Fark

Türk futbolu ve Romanya futbolu arasındaki farkın sorulması üzerine Topal, “Türkiye’de oyunculara ve teknik adamlara çok fazla baskı var. Orada bütün maçlarınızı kazanmanızı isterler ve kazanmak zorundasınızdır” şeklinde cevap verdi.

Karar Alma Süreci

Kararlarını kendi ailesiyle birlikte aldığını belirten Topal, “Hayatımda bütün kararlarımı kendim aldım. Kimsenin aklıyla hareket etmedim. Futbolculuk kariyerimi altın tepside kimse bana sunmadı, teknik adamlık kısmında da sunmayacak. Hayatımda bir karar alacaksam sadece ailemle birlikte alırım” dedi.

İmza Töreni

Törenin sonunda, Mehmet Topal’a özel bir forma hediye edildi. Formanın yarısında Petrolul Ploieşti, yarısında ise Türk bayrağı yer aldı. Topal ve kulüp yöneticileri bu özel formayla poz verdiler.

Kaynak: DHA