Sisi'den eylül ayında iade-i ziyaret! Sisi'den eylül ayında iade-i ziyaret!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleştirilen görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Bu görüşmenin amacının ülkenin hukuk sistemini yeniden düzenlemek ve normalleştirmek olduğunu belirtti.

Parti Meclisi ve MYK Toplantıları

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, PM toplantısı sonrası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yapmayı planladıklarını açıkladı. MYK toplantısında Erdoğan’ın CHP’ye yapacağı iade-i ziyaret, miting takvimleri, Türkiye Belediyeler Birliği başkanı seçimleri, yenilenen belediye başkanlığı seçimleri ve Hakkari Belediye Başkanlığı'na kayyum atanması gündemleri ele alındı.

Erdoğan-Özel Görüşmesi

Gazetecilerin Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin sorularını yanıtlayan Yücel, görüşmenin iade-i ziyaret olduğunu vurguladı ve bu diyaloğun temel amacının ülkenin normalleşmesi ve hukuk sisteminin yeniden düzenlenmesi olduğunu söyledi. Türkiye'yi yakından ilgilendiren davaların konuşulmasının da mümkün olabileceğini ekledi.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturması

Yücel, Ayhan Bora Kaplan davasına ilişkin MASAK raporunu değerlendirerek, Halkbank’ın Ayhan Bora Kaplan’a verdiği kredilerin skandal niteliğinde olduğunu belirtti. Halkbank’ın paravan şirketlere 2020-2022 yıllarında 550 milyon TL kredi verdiğini ve bu kredilerin teminat alınıp alınmadığı veya geri ödenip ödenmediği konusunda belirsizlikler olduğunu ifade etti. Yücel, ekonomik sıkıntılar yaşayan halkın durumuna dikkat çekerek, kamu bankalarının yandaşlara verdiği kredilerin tahsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Kayyum Atamaları

Yücel, kayyum atamalarını AKP'nin belediyelere çökme projesi olarak nitelendirdi. Hakkari Belediyesi'ne yapılan kayyum atamasını eleştirerek, belediye başkanının yasal engeli olmadığının YSK tarafından kabul edilmesine rağmen neden görevden alındığını sorguladı. Kayyum uygulamalarının demokratik ve hukuki olmadığını vurgulayan Yücel, darbe döneminin ürünü olan Belediye Kanunu’nun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer Gündem Maddeleri

Yücel, Tatvan Belediye Başkanı hakkında açılan cumhurbaşkanına hakaret soruşturmasını da eleştirdi. Cumhurbaşkanının fotoğrafını indirdiği gerekçesiyle başlatılan bu soruşturmanın abes olduğunu belirtti ve demokratik bir ülkede cumhurbaşkanına hakaret diye bir suçun olmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Birgün