Milyonlarca adayın beklediği YKS sınavı  başlıyor Milyonlarca adayın beklediği YKS sınavı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere giderek bu yenilikleri Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, özel eğitim okullarının özel eğitim ve rehabilitasyon birimleri ile merkezlerinin ilçelerdeki açılış sayıları, her yıl ocak ayının başında MEBBİS Rehberlik ve Araştırma Merkezi modülünde destek eğitimi alması gereken özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin sayısına göre belirlenecek. Yeni kurum açılışları da Bakanlık tarafından belirlenecek ve ilgili internet sayfasında duyurulacak.

Özel eğitim okulları ve merkezleri için sağlık raporu, itfaiye raporu veya inşaat ruhsatı gibi belgeleri tamamlayanlar, 13 Eylül 2023 tarihine kadar ilgili mevzuat şartlarını sağlamaları durumunda herhangi bir sınırlama olmaksızın kurum açılış işlemlerini tamamlayabilecekler. Ayrıca, kameralı görüntüleme sistemlerinin kesintisiz çalışması için ek tedbirler alınması gerektiği belirtilmiştir.

Ücretsiz eğitim alan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin kayıtları düzenlenmiş olup, destek eğitimi almayan öğrencilerin yerine geçici olarak başka bir öğrenci belirlenebilecektir. Kaydı silinen öğrencilerin yeniden aynı kuruma kaydedilmesi durumunda, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci yeniden ücretsiz eğitim listesine dahil edilecektir.

Son olarak, evde destek eğitimi alan öğrenciler için düzenlemeler yapılmış olup, eğitim içeriği ve eğitim personelinin ders saatleri belirlenmiştir. Bu süreç, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin ikametlerine ve kurumlarına ulaşım süreleri göz önünde bulundurularak programlanacak ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından onaylanacaktır.

Kaynak: KARAR