Kurban Bayramı tatili dolayısıyla memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar, yollarda yoğun trafik oluşturdu. Özellikle 43 ilin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak" Kırıkkale'de trafik yoğunluğu dikkat çekti. Sürücüler, Kırıkkale'de tampona tampona ilerlemek zorunda kaldı ve bu durum, Avşar köyü mevkiinde trafik akışının durma noktasına gelmesine neden oldu.

Trafik yoğunluğunun özellikle akşam saatlerinde ve tatilin sonraki günlerinde daha da artması bekleniyor. Kırıkkale-Ankara kara yolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar ancak saatte 50-60 kilometre hızla ilerleyebiliyor.

Polis ekipleri, trafik akışını sağlamak ve kazalara anında müdahale edebilmek için görev başında. Zorunlu haller dışında emniyet şeridinin kullanılmasına izin verilmiyor. Ayrıca, jandarma ekipleri de Kırıkkale-Ankara kara yolundaki hızlı tren köprüsü altında denetim yaparak sürücülerin ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunu gerçekleştiriyor ve rutin trafik kontrollerini yapıyor.

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı! İstanbul'da metrobüste yangın çıktı!

Ekipler, sürücülerin ve yolcuların bayramını kutlayarak, dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Karayolları ekipleri de trafiğin aksamaması için Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak kapattı.

Kaynak: KARAR