İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kripto para soğuk cüzdanında toplanan paraları incelemeye aldı.

Üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, dolandırıcıların kripto para üzerinden saadet zinciri kurduğu ortaya çıktı.

Sistemin, yeni üye kazandırma karşılığında %5'ten %15'e kadar komisyon ve ana para üzerinden aylık %21 kar vaadiyle işletildiği belirlendi. Ancak sisteme dahil olanlara ödeme yapılamayınca saadet zincirinin çarkı tıkandı.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, yaklaşık 200 kişinin bu saadet zincirine dahil olduğu ve toplamda 200 milyon lira vurgun yapıldığı tespit edildi.

Üyelere 'Gold' ve 'Green' Statüsü

DASK depremzedeye ödedikleri sigorta parasını istedi DASK depremzedeye ödedikleri sigorta parasını istedi

Sisteme üye olan kişilere 'green' ve 'gold' olarak statüler verildiği ve sistemin tamamen yeni üye kaydına dayandığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan işlemlerin 'saadet zinciri' olarak tanımlandığı öğrenildi.

10 Haziran'da Zonguldak merkezli olarak Karabük, Sakarya ve Kocaeli'de gerçekleştirilen operasyonlarda, saadet zincirini kurduğu iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, C.L., E.Ç., E.K., Y.E., H.K., M.Ö., Y.S. ve M.Ö. adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA