DÜNYA

"Körfez Ülkeleri Yatırımcıları ve Türk İş Dünyası İstanbul'da Buluştu"

Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ile Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından düzenlenen Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu, 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

"Körfez Ülkeleri Yatırımcıları ve Türk İş Dünyası İstanbul'da Buluştu"

Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ile Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından düzenlenen Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu, 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya Körfez İşbirliği Konseyine bağlı ülkelerin bakanları, bakan yardımcıları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve birçok bürokrat katıldı. Ayrıca, katılımcı ülkelerin tarım, gıda, altyapı, ulaşım, lojistik, turizm, finans, yatırım, sanayi ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

UİP Kurucusu ve Başkanı Cengiz Özgencil, zirvenin Türkiye'de yapılan en önemli zirvelerden biri olduğunu belirterek, üst düzey iş insanları ve bakan düzeyindeki katılımın yoğun olduğunu vurguladı. Özgencil, forumun bölge ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğini geliştirmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca, özel sektörün diplomatik bir rol üstlendiğini ve zirve boyunca yoğun B2B görüşmeleri gerçekleştiğini ifade etti.

Cengiz Özgencil, konuşmasına devam ederek, "Her şeyi devletten beklememek lazım. Özel sektör dünya genelinde bir diplomasi yürütüyor ve bu sadece iş bağlantıları ile sınırlı değil, aynı zamanda bir diplomasi görevini de yerine getiriyor. GCC-Türkiye Ekonomik Forumu'nda özel sektörün birbirleriyle görüşmelerinde üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını düşünüyorum. Katılımın yoğun ve üst düzey olması, değerli bakanlarımızın detaylı konuşmaları ve hazırladıkları programlar çok etkileyiciydi. Katılımcılar da bu etkinlikten çok etkilendiler" şeklinde konuştu.(Dünya)