Kanser hastasının ilacını SGK karşılayacak Kanser hastasının ilacını SGK karşılayacak

Medical Park'taki Karadeniz Hastanesi'nde göğüs hastalıkları uzmanı olan profesör, kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) solunum yollarının tıkanmasıyla karakterize kronik bir akciğer hastalığı olduğunu söyledi. Dr. Tevfik, “Öksürük, balgam çıkarma, nefes darlığı, hırıltı gibi şikayetlerle kendini gösteriyor” dedi.

Profesör, KOAH'ın erkeklerde daha sık görüldüğünü söyledi. Dr Özlü, “KOAH, uzun yıllar sigara içen, 40-50 yaş üstü erkeklerde daha sık görülen bir hastalıktır. Bu nedenle sıklıkla sigara içenlerin hastalığı olarak kabul edilebilir. Ancak bu doğru değil. Hiç sigara içmemiş veya tütün ürünleri kullanmamış kişilerde bile KOAH ortaya çıkabilir” dedi.

Öğretmen. Özlü, şunları söyledi: "Mesleki maruziyet, iç ve dış hava kirliliği, çocukluk çağında solunum yolu enfeksiyonları, erken doğum, düşük doğum ağırlığı, hamilelik ve/veya çocukluk döneminde ebeveynlerin veya eşin sigaraya maruz kalması gibi birçok neden de vardır. bazı genetik değişiklikler KOAH oluşumuna katkıda bulunabilir.

"Kırsal bölgelerde tandır, soba, kara soba ve soba gibi ısıtma ve pişirme cihazlarında sıklıkla kullanılan odun, kömür ve tezek gibi biyoyakıtlardan elde edilen dumanı uzun süreli soluyan sigara içmeyen kişilerde KOAH gelişebiliyor." 

Kaynak: karar