4 Kasım'da gerçekleşen CHP Kurultay'ı ve yerel seçimlerin ardından ilk kez canlı yayında konuşan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "hançer" çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Beraber yola çıktığınız arkadaşlar, birlikte mücadele ettiğiniz, birlikte kavga verdiğiniz ve 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın taktirine sunayım" dedi.

Sisi'den eylül ayında iade-i ziyaret! Sisi'den eylül ayında iade-i ziyaret!

Kılıçdaroğlu, KRT TV’de gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Zafer Arapkirli, Ali Kemal Erdem ve Atakan Sönmez'in sorularını yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Kılıçdaroğlu Ne Yapıyor? Kılıçdaroğlu, ofis açma kararının ardındaki gerekçeyi "Çok sayıda talep var ve insanlar görüşmek istiyorlar. Hepsini evde kabul etme şansım yok. Bizim eski genel başkanları ofis açıyor, ben de bir ofis açtım. İnsanlarla oturup konuşuyoruz" şeklinde açıkladı.

Güniz Sokak Benzetmesi Kılıçdaroğlu, "Güniz Sokak'ı bilmiyorum oraya iki kere gittim rahmetli Demirel ile konuşmak üzere. Ecevit'in ölüm yıl dönümü vardı. Ecevit'i en iyi kim anlatır? Dedim ki rakibini bulmak lazım" şeklinde bir örnek vererek açıklamalarına devam etti.

'Hançer' Çıkışı Üzerine Kılıçdaroğlu, CHP kurultayındaki "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" çıkışıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: "Beraber yola çıktığınız arkadaşlar, birlikte mücadele ettiğiniz, birlikte kavga verdiğiniz ve 'İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın taktirine sunayım."

Kaynak: Birgün