DÜNYA

İzlanda’da yarımadada 6. kez yanardağ patladı

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki yanardağ, Aralık 2023'ten bu yana 6. kez patladı. Son patlama, 22:26'da meydana geldi ve 4.0 büyüklüğünde bir depremle birlikte küçük sarsıntılara yol açtı. Patlamanın ardından lavlar gökyüzünü aydınlatarak etkileyici bir manzara oluşturdu. Grindavik kasabası, patlamanın yarattığı tehlike nedeniyle tahliye edildi.

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki yanardağ, Aralık 2023'ten bu yana 6. kez patladı. İzlanda Meteoroloji Ofisi'ne (IMO) göre, patlama yerel saatle 21:26'da meydana geldi ve ardından küçük çaplı sarsıntılar yaşandı. Daha sonra, 22:37'de 4.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

Patlamanın ardından lavlar gökyüzünü aydınlattı ve bu durum görsel olarak etkileyici bir manzara oluşturdu. Grindavik kasabası, patlamanın etkileri nedeniyle tahliye edildi. Yetkililer, patlamanın bazı yolların kapanmasıyla sınırlı olduğunu ve şu an için büyük bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Patlama sonrası İzlanda'daki uçuşların normal şekilde devam ettiği ifade edildi.

Daha önce, Reykjanes Yarımadası'ndaki 2 yanardağda 18 Aralık 2023 ve 14 Ocak 2024 tarihlerinde patlamalar yaşanmıştı. Aralık ayında meydana gelen patlamadan önce Grindavik kasabasındaki yaklaşık 4 bin kişi Kasım ayında tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Kasaba sakinlerinin küçük bir kısmı daha sonra bölgeye geri dönmüştü.