Yaşanan olay, bugün saat 12.00 sularında Kepez ilçesi Şafak Mahallesi 4283 Sokak üzerindeki bir dikim atölyesinde yangın çıktı. Kumaşlarla dolu depoda dumanların gökyüzüne yükseldiğini gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İş yerinin sahibi 58 yaşındaki Mustafa Ordu, ilk başta kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışsa da başarılı olamadı. Kısa zamanda her yeri saran alevler tüm depoyu ve atölyeyi sardı, gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. İhbar üzerine adrese pek çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Fethullah Gülen açıklaması: İbret verici Milli Savunma Bakanlığı'ndan Fethullah Gülen açıklaması: İbret verici

İtfaiye ekipleri alev topuna dönen ve çevredeki müstakil evleri tehdit eden yangını kısa zamanda kontrol altına aldı. Çıkan yangında müstakil evin bir bahçesindeki kümesteki 2 tavuk telef oldu, 5 tanesi kurtarılabildi. Kanatları yanan tavuklar vatandaşlar tarafından suyla müdahale edildi. Herkesi sokaklara döken yangın yaklaşık bir saatlik bir çalışmayla sonucu söndürüldü. Deponun içinden yanan kumaşlar ekiplerin işini bir hayli zorladı. olayda başından yaralanan ve ambulansta tedavisi yapılan Mustafa Ordu, atölyesine üzüntü dolu gözlerle baktı. Yangını bitişikteki diğer müstakil evlere sıçraması olasılığı bir faciayı önledi. Yangınla ilgili çalışma başlatıldı.

"Tavukları hayata tutundurmaya çalıştık"

Tavuklara yangının sonrasında müdahale eden Erdem Sevindik, “Tavukların çıktığına şahit oldum. Hemen su ile müdahalede bulundum. Bu ikisi fazla yangına maruz kalmış. Hayata tutundurmaya çalıştım. Hem dumandan etkilenmişler hem de kanatları yanmış” dedi.

Yangınla ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Mustafa Ordu, “Eşya taşıyordum kumaş deposu vardı burada. Çalışıyordum. Biranda yangın çıktı” dedi. (İHA)

Editör: Haber Merkezi