DÜNYA

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısında Hizbullah'ın komutanı öldürüldü

ABD ve Fransa'nın ateşkes önerisini reddeden İsrail, Lübnan'a yönelik hava saldırılarına devam ediyor. Son olarak, başkent Beyrut'a düzenlenen bir hava saldırısında Hizbullah'ın İHA birim komutanı öldürüldü.

Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen çok sayıda hedefe yönelik İsrail savaş uçaklarının saldırıları Lübnan'da devam ediyor. Beyrut’taki bu saldırılarda Hizbullah’ın önemli bir kayıp verdiği bildiriliyor.

ABD ve Fransa'nın Lübnan'da üç haftalık geçici ateşkes sağlanması yönündeki çağrılarına rağmen, İsrail savaş uçakları başkent Beyrut semalarında sonik patlamalara yol açarak uçuşlar gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, güneydeki Ayta eş-Şab beldesinde düzenlenen bombardımanda üç kişinin yaşamını yitirdiğini, ayrıca Kana beldesinde yapılan saldırılarda bir Suriye vatandaşının öldüğünü ve bir kişinin yaralandığını açıkladı.

Güvenlik kaynakları, Beyrut'un güney banliyölerine yönelik hava saldırılarında Hizbullah'ın İHA biriminin komutanı Muhammed Surur'un hedef alındığını belirtti. Bu gelişme, Hizbullah için önemli bir kayıp anlamına geliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa'nın geçici ateşkes çağrısına olumsuz yanıt vererek, kuzeye yapılan saldırıların azaltılmasına yönelik haberlerin doğru olmadığını ifade etti. Netanyahu, İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeydeki saldırılarına devam etmesi talimatını verirken, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de Lübnan'a yönelik "kara saldırısı manevrasına" hazırlandıklarını duyurdu.