DÜNYA

İsrail kuvvetleri, yaralı Filistinliyi canlı kalkan olarak kullandı!

İsrail güçleri, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail askerlerinin, yaralı bir Filistinliyi hareket halindeki bir askeri araca kelepçeleyerek canlı kalkan olarak kullandığı bildirildi.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da insanlık ve hukuk dışı saldırılarını sürdürürken, son gelişmeler uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Son görüntülerde, İsrail askerlerinin yaralı bir Filistinliyi hareket halindeki askeri bir araca kelepçelediği görülüyor. Bu durum, İsrail güçlerinin yaralı Filistinliyi canlı kalkan olarak kullandığını ortaya koydu ve dünya çapında infiale yol açtı.

Bölge sakinleri, sağlık ekiplerinin yaralıyı tedavi etmesine izin verilmediğini ve yaralı Filistinlinin İsrail askerleri tarafından tutuklandığını belirtti. İsrail'in bu insanlık dışı muamelesi, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırarak geniş çaplı kınamalara neden oldu.

İsrail, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki baskın ve saldırılarına devam ederken, bugüne kadar İsrail saldırılarında 35 bin 598 Filistinli hayatını kaybetti, 86 bin 32 kişi ise yaralandı. Yaralılar, bölgede yeterli sağlık hizmeti alamazken, ülkeye insani yardım girişlerinin engellenmesi nedeniyle çok sayıda çocuk, yetersiz beslenme ve sıvı kaybı gibi nedenlerden ötürü hayatını kaybediyor.