Cohen, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "BM Genel Sekreteri ile görüşmeyeceğim. 7 Ekim'den sonra balanslı yaklaşım diye bir şey yok. Hamas yeryüzünden silinmeli." ifadelerini kullandı.

5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım! 5 yıldır Türkiye'ye kısıtlama uygulayan Norveç'ten geri adım!

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyinde tertip edilen üst düzey İsrail-Filistin seansındaki konuşmasında Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'de reelleştirdiği hücumları ayıplayarak, laflarını şu biçimde sürdürmüştü:

"Ama Hamas bombardımanlarının durup dururken yere ortaya çıkmadığının da farkında olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kalıyor. Topraklarının sıra sıra yaşanılan yerleri tarafından ele geçirilmesine ve katliama şahit oluyor.

Ekonomileri yıkılmış, insanlar yuvalarından edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi sonuca olan inançları yok olmaya başladı."
Guterres, Hamas'ın İsraillilere müteveccih hücumlarının "Filistin ulusunu toplu cezalandırmayı hukuki kılamayacağını" vurgulayarak, "Savaşların dahi kaideleri vardır." demişti.

BM: HENÜZ İPTALE İLİŞKİN BİLGİLENDİRİLMEDİK

BM Lafçılığı büroyu da mevzuya ait Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı.

Cohen'in, sosyal medya platformundaki yaptığı paylaşımında yazılan açıklamada, "İptale ait henüz bize resmi bir bilgilendirme yapılmadı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, BM Güvenlik Konseyinde söylenenlere ait yorum yapılmayacağı kaydolundu.

İSRAİL'İN BM DAİMİ TEMSİLCİSİ ERDAN, GUTERRES'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

srail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan ise Guterres'in BM'ye başkanlık etmeye uygun olmadığını korundu.

Guterres'in acilen istifa etmesi gerektiğini belirten Erdan, Genel Sekreter'in açıklamalarının "terör ve cinayete" kavrayış gösterme kalitesinde olduğunu iddia etti.(sabah)

Editör: Haber Merkezi