Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi'nde bulunan lüks bir otelde ve sitede dün saat 21.30 sıralarında önemli bir olay meydana geldi. İddiaya göre, iş insanı Kaya Sabancı (71), site içerisindeki bir restoranın açılışına katıldı.

Kaya Sabancı, burada Vedat Aşçı ve korumaları olduğu belirtilen kişiler tarafından darp edildi. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi ve Sabancı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Sabancı'nın sol gözüne darbe aldığı ve hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran, hastane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sabancı ile site sahibi Vedat Aşçı arasında önceden husumet bulunduğunu, kavganın bu nedenle yaşandığını ifade etti.

"Ambulansın Girişine ve Çıkışına Müsaade Edilmediğine Dair Görüntüler Var" Avukat Kayran, olayla ilgili olarak şikayetçi olacaklarını belirterek, "Kaya Bey, Vedat Aşçı’ya selam verdikten sonra Vedat Aşçı’nın bizzat kendisi ve azmettirmesiyle de korumaları tarafından darp edildi. Şu an hastanede gözlem altında, tetkikleri yapılıyor ve raporları bekliyoruz. Olay sonrası ambulansa ve ambulansın çıkışına müsaade edilmediğine dair elimizde görüntüler ve fotoğraflar var" dedi.

"Mafyatik Yöntemle Dövülüp Restoranın Önüne Atılıyor"

Kayran, Vedat Aşçı, korumaları ve güvenlikleri ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını ve takip ettiklerini belirtti. "Kaya Bey'in bugün hastanede gözlem altında kalacak, yarın sabah durumu değerlendirilecek ve gerekiyorsa taburcu edilecek. Olay zaten birçok kişinin önünde gerçekleşti. Bir insan mafyatik bir yöntemle dövülüp restoranın önüne atılıyor, bu kabul edilemez" diye ekledi.

"Aralarında Uzun Zamandır Bir Sürtüşme Vardı"

Kaya Sabancı'nın kaptanı Kemal Kocaoğlan, "Kaya Bey yere düştü ve bana telefon açarak 'Beni buradan al' dedi. Olay yerine gittim. Kendisi küfretmediğini söylüyor ama aralarında uzun zamandır bir sürtüşme vardı" dedi.

Kaya Sabancı Kimdir?

Kaya Sabancı, Hacı Mehmet Sabancı'nın oğlu ve ailenin denizcilik sektöründe faaliyet gösteren firması YASA Holding'in sahibi Yalçın Sabancı'nın kardeşidir. 2004 yılında oğlu Cem Sabancı'nın trajik ölümünden sonra hayatını Amerika'da sürdürmeye başlamıştır. Sabancı, iş dünyasındaki faaliyetlerine Miami'de kurduğu Kasa International Corp. adlı şirketle devam etmektedir. Tatil zamanlarını ise Türkiye'nin Ege kıyılarında geçirmektedir.

Kaynak: KARAR