Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçrayarak büyük bir faciaya yol açtı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yangın kontrol altına alınabildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Alevler Rüzgarın Etkisiyle Büyüdü

Gece saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Diyarbakır ve Mardin'in yanı sıra çevre illerden de AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri yangına müdahale için bölgeye sevk edildi.

Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı

Yangın sırasında yaralanan çok sayıda kişi, Çınar Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 10 kişi de dahil olmak üzere toplam 44 kişinin yangından etkilendiği bildirildi.

Yetkililer Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Elektrik skandalı davasında ara karar verildi Elektrik skandalı davasında ara karar verildi

Bakan Koca'dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10'u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 can kaybımız var. Olay sebebiyle 35 ambulans ve 7 UMKE timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Son Durum Bilgisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Diyarbakır ili Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesi'nde saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş, ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır'da 11 vatandaşımız, Mardin'de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

İşte yangından kareler;

Kaynak: HABERLER.COM