DÜNYA

İran’da heyelan nedeniyle maden ocağında göçük: 4 işçi toprak altında kaldı

İran'ın Merkez eyaletinde yerel saatle 10.00 civarında Şazend ilçesinde bir dağda meydana gelen heyelan sonucunda maden ocağında çalışan 4 kamyon şoförü toprak altında kaldı. Heyelanın neden olduğu göçükte mahsur kalan işçilerin kurtarılması için bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

İran'ın Merkez eyaletinde yerel saatle 10.00 civarında Şazend ilçesinde bir dağda meydana gelen heyelan sonucunda maden ocağında çalışan 4 kamyon şoförü toprak altında kaldı.

Heyelanın neden olduğu göçükte mahsur kalan işçilerin kurtarılması için bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

İran'ın Merkezi eyaletinde Şazend ilçesinde bir taş ocağı madeni alanında meydana gelen heyelan sonucunda 4 kişi göçük altında kaldı.

Merkezi eyaleti Valisi Ferzad Muhlis Elaime, olayın yerel saatle 10.00 civarında gerçekleştiğini belirtti. Heyelanın, dağın bir taş ocağı madeni üzerine çökmesiyle meydana geldiği ifade edildi.

Bölgeye kurtarma ekiplerinin yönlendirildiğini ve kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğini vurgulayan Vali Elaime, çöken miktarın büyük olması nedeniyle zorluklar yaşandığını dile getirdi.

Vali, heyelanın maden sahasında yapılan patlamalardan kaynaklanmış olabileceğini de belirtti. Göçük altında kalanların ise madende kamyon şoförlüğü yaptığı bilgisini paylaştı.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve durumun güncellemelerle takip edildiği bildiriliyor.