İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'de acil ve kesin bir ateşkese ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, yeni Başbakan Starmer, Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i öldürdü İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i öldürdü

Starmer, Netanyahu ile yaptığı görüşmede Orta Doğu'daki güvenlik ve istikrar konularını ele aldı ve İngiltere-İsrail işbirliğini sürdüreceklerini belirtti. İsrail-Lübnan sınırındaki gelişmelerin endişe verici olduğunu ifade eden Starmer, Gazze'de acil ve kesin bir ateşkese ihtiyaç olduğunu, esirlerin hemen serbest bırakılması ve insani yardımların ihtiyaçları karşılayacak şekilde artırılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, iki devletli çözüm için gerekli şartların yerine getirilmesinin ve Filistin yönetiminin etkili çalışabilmesi için finansal desteğin önemine vurgu yaptı.

Mahmud Abbas ile gerçekleştirilen görüşmede ise Starmer, ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması, insani yardımların ulaştırılması ve artırılması ile Filistin yönetimine finansal destek gibi öncelikli konularda bilgilendirme yaptı. Başbakan, Filistin için uluslararası meşruiyetin sağlanması gerektiğini ve barış sürecine katkıda bulunmak amacıyla uzun süredir destekledikleri Filistin'i tanıma politikasının değişmediğini, bunun Filistinlilerin yadsınamaz hakkı olduğunu belirtti.

Kaynak: HABERLER.COM