İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Zaza Doğan" Organize Suç Örgütü İstanbul Merkezli Operasyonla Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirdikleri "Kafes" operasyonu kapsamında "Zaza Doğan" organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 47 şüpheli şahıs yakalandı ve operasyonlar  devam ediyor.

Operasyonun detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, organize suç örgütünün İstanbul il genelinde 2 ayrı cinayet olayına karıştığını, 3 kişiyi silahla yaraladıklarını ve alacak-verecek meselelerinde sahte mahkemeler kurarak maddi menfaat sağladıklarını belirtti. Ayrıca, örgütün korkutma amaçlı olarak farklı işyerlerine ve ikametlere silahla saldırdığını, uyuşturucu madde ticareti yaptığını ve sosyal medyada silahlı gezilerle güç gösterdiğini ifade etti.

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı! İstanbul'da metrobüste yangın çıktı!

Bakan Yerlikaya, operasyonun İstanbul, Muğla, Bursa ve Mersin illerinde eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirtti. Operasyonlar sırasında toplamda 8 adet tabanca ve 1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonları düzenleyen polis ekiplerini tebrik ederek, organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edilmeye devam edeceğini vurguladı.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi