Kayseri'de meydana gelen olayların ardından sosyal medya platformu X üzerinden provokasyon amaçlı paylaşım yapan 6 şüpheli, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilere "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele, Güvenlik Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, sosyal medyada provokasyon yapan hesaplara yönelik ortak bir çalışma başlattı.

Kayseri'de meydana gelen olayların ardından sosyal medya platformu X üzerinden provokatif paylaşımlar yapan hesaplar, siber polisi ve istihbarat birimlerince tespit edildi.

Provokasyon amaçlı hesap sahiplerinin kimlik bilgileri belirlenerek Güvenlik Şube Müdürlüğü ile paylaşıldı.

İstanbul'da 10 ayrı adrese düzenlenen operasyonla, Kayseri'deki olaylarla ilgili kışkırtıcı ve halkı tahrik eden 6 şüpheli yakalandı.

Sosyal medyada sığınmacı karşıtlığı ve Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları tespit edilen şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Gözaltına alınan 6 hesap yöneticisinin emniyetteki ifade işlemleri devam ederken, şüphelilere "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçları kapsamında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Zimmetine 37 milyon lira geçiren banka görevlisi parayı ne yaptığını anlattı Zimmetine 37 milyon lira geçiren banka görevlisi parayı ne yaptığını anlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde sosyal medya provokatörlerine ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, "30 Haziran 2024 akşamı Kayseri'de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşımların yüzde 37'sinin bot, yüzde 68'inin ise provokatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10'u savcılığa sevk edildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com