Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yağlı direkten bayrak düşürme yarışı, katılımcıların büyük çabasına rağmen sonuçsuz kaldı.

Yaklaşık 1 saat süren yarışmada, bayrağı düşürmeye çalışan 6 kişi de başarılı olamayınca, 20 bin lira para ödülü sahibini bulamadı. Yarışmaya katılan herkese ise 2 bin lira katılım ödülü verildi.

Su Sporları ve Canlı Ördek Yakalama

Kozlu Limanı’nda saat 16.00’da başlayan kutlamalar kapsamında su sporları yarışmaları düzenlendi. Kayık, kürek çekme ve yüzme yarışlarının yanı sıra katılımcılar, canlı ördeği Karadeniz’in serin sularında yakalamaya çalıştı. Geçen senenin yağlı direk şampiyonu Erhan Çengelcik, ördeği yakalayan kişi oldu ve izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

Ankara'da mühendis baba, rehin aldığı oğlu ve kızını tabancayla öldürüp intihar etti Ankara'da mühendis baba, rehin aldığı oğlu ve kızını tabancayla öldürüp intihar etti

Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri

Etkinliklerde yöresel halk oyunları sergilenirken, Meksika ve Bulgaristan ekipleri de kendi gösterilerini sundu. Halk oyunları gösterileri, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Bayrak Düşürme Yarışması

Kutlamaların son etkinliği olarak düzenlenen yağlı direkten bayrak düşürme yarışmasında, katılımcılar 20 bin lira para ödülü için mücadele etti. 45 dakika süren yarışmada, yarışmacılar bayrağı düşürmeyi başaramadı. Hakem komitesi, serbest stil denemelerinde de başarılı olamayan yarışmacılar için oyunu durdurma kararı aldı. Böylece, kimse bayrağı düşüremeyerek ödüle sahip olamadı.

Etkinlik sonunda tüm katılımcılara 2 bin lira para ödülü verildi. Yağlı direk yarışmasına vatandaşların ilgisi yoğundu.

Kaynak: DHA