Öğrenci İndirimine 30 Yaş Sınırı Getirildi

İBB Meclisi, toplu taşımada öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirilmesi kararını oy çokluğuyla kabul etti. Bu karara göre, 30 yaşından gün almış öğrenciler, yarı yarıya uygulanan indirimli öğrenci kartını kullanamayacak. Ancak bu öğrenciler, tam karta oranla yüzde 10 indirim ve aylık abonman ücretinde yüzde 82 indirimden yararlanabilecekler.

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, SGK kayıtlarına erişim konusundaki zorluklara dikkat çekerek, “2019’dan sonra toplam öğrenci sayısı azalmasına rağmen 30 yaş üstü öğrenci sayısının 122 binden 270 bine yükselmesi, hayat pahalılığının İstanbullunun alım gücünü düşürdüğünü gösteriyor” dedi.

AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise, “Öğrencilikte yaş sınırı getirilmesi, öğrenmenin yaşı yoktur anlayışına aykırı. İBB’nin ekonomik durumu kötüye gidiyor. Öğrencilerin bu meseleye sahip çıkmasını istiyorum” diye konuştu.

İş Arayanlara Ücretsiz Toplu Taşıma Desteği

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan 'İş Arayan İstanbulkart' teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Bu karara göre, bölgesel istihdam ofislerine iş başvurusu yapanlar, iş görüşmelerine giderken 3 ay süreyle günde 4 seferlik ücretsiz toplu taşıma desteği alacak.

Tekirdağ'da deprem! Tekirdağ'da deprem!

Riskli Binalar İçin Kira Yardımı Artırıldı

İBB, Hızlı Tarama Yöntemi ile en riskli grupta olduğu tespit edilen binalar için kentsel dönüşüm kira yardımlarını artırma kararı aldı. İstanbul’da ikamet edenlere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımı, 7 bin TL’ye çıkarılacak.

İhtiyaç Sahiplerine Adli Yardım Hizmeti

İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan karara göre, 'Adli Yardım Fonu'nda yaşanan ödenek yetersizliği sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Barosu iş birliğinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara adli yardım hizmeti sağlanacak.

İBB Meclisi’nin bu kararları, İstanbul’da toplu taşıma ve sosyal yardımlar konularında önemli değişiklikler getirecek.

Kaynak: DHA