GÜNDEM

Haliç Köprüsü'nde Mecidiyeköy yönü trafiğe kapatılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haliç Köprüsü metrobüs yolunda asfalt yenileme çalışması yapacağını duyurdu. Bu nedenle, 3 Temmuz saat 23.00'ten itibaren orta köprünün Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatılacak. Çalışmanın 8 Temmuz saat 05.00'e kadar tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Haliç Köprüsü metrobüs yolunda büyük çaplı bir asfalt yenileme çalışması yapılacak. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilecek bu çalışma, mevcut asfaltın eskimiş ve sürüş konforunu olumsuz etkileyen kısımlarının yenilenmesini hedefliyor.

Çalışmanın Detayları ve Süresi

  • Başlangıç: 3 Temmuz, saat 23.00
  • Tamamlanma: 8 Temmuz, saat 05.00

Çalışmanın ilk gününde mevcut asfalt metrobüs yolundan sökülecek. Bu işlemin tamamlanmasının ardından yola yeni ve dayanımı yüksek asfalt serilecek.

Çalışmalar süresince trafik akışının güvenli bir şekilde sağlanabilmesi için Ulaşım ve Trafik Komisyonu (UTK) kararı doğrultusunda gerekli uyarıcı ve trafik işaret levhaları kullanılacak. D-100 kara yolu Haliç orta köprüsünün Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatılacak. Ancak, bölgede trafik sirkülasyonu yan yoldan sağlanacak.