Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan İpekyolu Caddesi'ndeki bir apartmanda, apartman görevlisi tarafından keşfedilen üzücü olayda, dördüncü katta bulunan dairenin kapısının açık olduğu fark edildi. Görevli, içeri girdiğinde şoke edici bir manzarayla karşılaştı: İki kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı.

Apartman görevlisi hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisin incelemesi sonucunda, silahla vurularak öldürülen kişilerin kimlikleri tespit edildi. Bu kişiler Konya nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Fatma Nur Bezen ve Ankara nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki Muhammet Uzun oldu.

Cenazeler, otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderildi ve otopsi işlemlerinin ardından Fatma Nur Bezen'in cenazesi Konya'ya, Muhammet Uzun'un cenazesi ise Ankara'ya gönderildi.

Polis, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı. Apartmanda yaşayanların ifadesine başvurulduğu belirtildi. Alınan bilgilere göre, Muhammet Uzun'un bir gün önce kız arkadaşı olduğu belirtilen Fatma Nur Bezen'i ziyaret etmek için Yüksekova'ya geldiği öğrenildi.

Filistin makamları, aktivist Eygi'nin keskin nişancı tarafından kasten öldürülmüş olabileceğini bildirdi Filistin makamları, aktivist Eygi'nin keskin nişancı tarafından kasten öldürülmüş olabileceğini bildirdi

Yüksekova'daki bu çifte cinayetle ilgili soruşturma halen devam etmektedir.

Kaynak: KARAR