DÜNYA

Gazze'de ölü sayısı 25 bin 105'e çıktı!

İsrail işgalcilerinin 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlattığı hava, deniz ve kara saldırıları 107 gün boyunca aralıksız devam etti. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 178 artarak 25 bin 105'e, yaralı sayısının ise 62 bin 681'e yükseldiğini duyurdu.

Hamas Siyasi Bürosu üyesi Musa Ebu Marzuk, hareketin İsrailli mahkumları gözaltına almak istemediğini ve yeni bir mahkum değişim anlaşması aradığını söyledi. Yapılan son açıklamaya göre, İsrail ordusunun saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 178'den 25 bin 105'e, yaralı sayısı ise 62 bin 681'e yükseldi.

Açıklamada, saldırıların yarattığı yıkım nedeniyle çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk çektiği belirtildi.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in gece boyunca devam eden saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin merkezindeki Yermuk pazarındaki bir araca saldırması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Savaş uçaklarının Gazze'nin Zeytun mahallesinde de bir eve saldırı düzenlediği ve çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı iddia edildi.