SPOR

Galatasaray'a Büyük Ceza! Milyon euroluk cezalar alabilir

Ukrayna ekibi Shakthar Donetsk, sarı-kırmızılı takımın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı eski hücum oyuncusu Tete ve Galatasaray Kulübü hakkında haksız fesih için FIFA'ya başvuruda bulundu.

Galatasaray, Brezilyalı futbolcusu Tete’nin transferiyle ilgili Shakhtar Donetsk’in; futbolcu ve Galatasaray aleyhinde FIFA’ya başvuruda bulunduğunu KAP’a bildirdi.

Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, "2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme yapılan profesyonel oyuncumuz Mateus Cardoso Lemos Martins’in eski kulübü FC Shakhtar Donetsk tarafından, Mateus Cardoso Lemos Martins ile olan Oyuncu Sözleşmesinin kendileri tarafından haklı sebeple feshedildiğinin tespiti ve Mateus Cardoso Lemos Martins’in, Oyuncu Sözleşmesinin haklı sebeple feshine neden olduğu iddiasıyla, profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur. FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya ilişkin süreç şirketimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir" denildi.