Fransız basınında yer alan haberlere göre, Pennelle, partinin yeni milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik stratejinin önemli mimarlarından biriydi. Ancak, RN'nin birçok milletvekili adayının Yahudi karşıtı ve ırkçı ifadeleri, seçim sürecinde dikkat çekmişti.

RN'nin seçimlerde üçüncü sırada kalması, parti içinde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Seçimlerde sol ittifak "Yeni Halk Cephesi" 178 milletvekili çıkarırken, Macron'un ittifakı "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte İttifakı" 163 milletvekili ile meclise girdi. RN ittifakı ise 143 milletvekili çıkardı.

RN, 9 Haziran'daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yüzde 31,4 oy alarak büyük bir zafer kazanmış ve en yakın rakibi Macron'un partisi Rönesans'ı ikiye katlamıştı. Bu galibiyet üzerine Macron, 9 Haziran gecesi Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı almıştı.

Türk aktivist Eygi'nin, keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı Türk aktivist Eygi'nin, keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı

Pennelle, RN'deki görevinden ayrılmasına rağmen, 9 Haziran'da seçildiği Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili görevine devam edecek.

Kaynak: BirGün