A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu'nun üçüncü ve son maçında İtalya'ya 3-0 yenildi.

Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu

Mücadeleye hızlı başlayan İtalya, oyunun başlarında 7-2'lik bir seri yakalayarak A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'ye mola aldırdı. Moladan sonra da üstün oyununu sürdüren İtalya, setin ortalarında farkı 13-4'e çıkardı ve Santarelli bir mola daha almak zorunda kaldı. Karşılıklı sayılarla devam eden ilk seti İtalya 25-14 kazandı.

İkinci sette her iki takım da hücumda etkili olurken, setin başları 6-6 eşitlikle geçildi. Setin ortalarına doğru 13-10 geriye düşen milli takım, Melissa Vargas ve Hande Baladın'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da, İtalya son bölümlerde farkı 20-15'e çıkardı ve seti 25-16 tamamladı.

Üçüncü sete daha etkili başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, setin başlarında 6-8'lik bir avantaj yakaladı. Bu avantajını setin ortalarında 12-16'ya kadar çıkaran milli takım, İtalya'nın arka arkaya bulduğu 4 sayıyla eşitliği sağladığı 16-16'dan sonra kontrolü kaybetti. Çekişmeli geçen son seti İtalya 25-21, maçı da 3-0 kazandı.

Çeyrek finale yükselmeyi daha önce garantileyen ve grubunu ikinci sırada tamamlayan milli takımın bu turdaki rakibi, diğer maçların sonuçlarına göre belirlenecek. Çeyrek final karşılaşmaları 6 Ağustos Salı günü oynanacak.

Kaynak: KARAR