Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yapması beklenen ziyaretin tarihine ilişkin AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kanal 7'de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve ziyaretin Haziran ayının ilk haftasında gerçekleşebileceğini belirtti.

Özgür Özel’in Erdoğan’a Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi ziyaretine ilişkin soruyu yanıtlayan Güler, bu tür ziyaretlerin devam etmesini arzu ettiğini ifade etti. Güler, toplumun kutuplaştırıldığını ve diyalog zeminini kaybetmenin gerçekleri öğrenmede zorluk yarattığını vurguladı. Siyasi partilerin diyalog içinde olmasının önemine dikkat çeken Güler, şunları söyledi:

“Olumlu karşılıyoruz. Toplum bir şekilde kutuplaştırıldı. Siz bu kadar her meseleye gerginlik ve çatışma haline getirdiğinizde gerçeklerin ne olduğunu öğrenmede zorluk yaşarsınız. Diyalog zemini kaybolduğunda kutuplaşmış alanlarda duruyorsunuz. Bu diyalog zemini nezaket içerisinde sürdürülebilir. Siyasi partilerin kuruluş amacı belli. Siz bunu toplumun ihtiyacı noktasında dile getirirsiniz. Karşı fikirlerin ortak zeminde konuşmak önemli. Bundan sonraki dönemlerde de diyalog zemininin devam edeceğini düşünüyorum. Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanması ve çözüm noktasında bulunmamız gerekiyor. Bu önemli bir konudur ve devam edeceğini düşünüyorum."

Erdoğan'ın CHP Ziyareti Haziran'ın İlk Haftasında

Abdullah Güler, Erdoğan'ın CHP'ye yapacağı ziyaretin tarihine ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı! İstanbul'da metrobüste yangın çıktı!

“AK Parti’nin bir kampı var. Sanırım Haziran ayının ilk haftası ziyaret gerçekleşebilir."

28 Şubat Tutuklularının Affı

Güler, 28 Şubat davası hükümlüsü generallerin tahliyesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki tutumunun takdire şayan olduğunu belirten Güler, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın bu konudaki görüşü takdire şayan. Burada tabi anayasamızın cumhurbaşkanımıza yetki belli bir süreçler noktasında takdir cumhurbaşkanımıza ait. Tamamen cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller. Bu kişiler tahliye olmuş olsalar bile bu cezadan bu suçtan kurtulamazlar. Ben o dönemlerde avukattım hatta asteğmendim. O dönemin şartlarını yaşadım. Buradakiler mahkumiyetini kapalı cezaevinde geçirme imkanı kalmadığına dair rapor olmuş. Cumhurbaşkanımız da vicdanen onları tahliye etmelerini sağlamış. Bunların özür dilemeleri ve teşekkür etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar suçu kabul etmiyorlar. Niyetleri kötü olan, ülke toplumunun ne hale geldiğini bilmeyenler o dönemin şartlarında normal diyorlar. Utanmaları yok."

Kaynak: Milliyet