DÜNYA

Elon Musk, Yusuf Dikeç'in annesine övgü yağdırdı

2024 Paris Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli atıcımız Yusuf Dikeç, annesiyle paylaştığı bir fotoğrafın altına yapılan olumsuz yorumlar nedeniyle gündeme geldi. X'in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk, Dikeç'in annesine destek vererek, "Anne hem kalkan hem kılıçtır" ifadelerini kullandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli sporcu Yusuf Dikeç, sıra dışı atış tarzı ve elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekti. Eli cebinde yaptığı atışla Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran takımda yer alan Dikeç, bu tarzıyla dünya çapında ilgi gördü. Onlarca sporcu ve ünlü, Dikeç'in bu meşhur hareketini taklit ederken, milli sporcu 4 Ağustos'ta resmi X (eski adıyla Twitter) hesabını açtı.

X hesabını aktif olarak kullanan ve sık sık ünlülerle etkileşime geçen Dikeç, annesiyle çekilmiş bir fotoğrafını "En değerlim" anlamına gelen "My Most Precious..." notuyla paylaştı. Ancak, fotoğrafın altına yapılan bazı çirkin yorumlar tepki topladı. Özellikle bir kullanıcının başörtüsünden rahatsızlık duyarak yaptığı eleştiriler ve fotoğrafı silme baskısı dikkat çekti.

Bu çirkin yorumlara karşılık birçok kullanıcı, Dikeç'in annesine yapılan bu saygısızlığa tepki gösterdi. X platformunun sahibi Elon Musk da Dikeç'in paylaşımına destek verdi ve şu ifadeleri kullandı: "Hayat savaşında anne hem kalkan hem kılıçtır. Varlığıyla korur, inancıyla güçlendirir, kendi savaşlarınızı cesaretle vermenizi öğretir. Ve siz olimpiyatlarda cesaretle, üstün bir isabetle mücadele ettiniz. Sizin gibi inanılmaz yetenekli bir insanı getirdiği için ona büyük saygı duyuyorum."