Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 'kızıl elma'lı mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 'kızıl elma'lı mesaj

Bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde şartları oluşmayan bir firmaya ihale verdiği iddiasıyla açıldı.

Cumhuriyet savcısı, soruşturma ve kovuşturma aşamalarındaki bilirkişi raporları arasında uyumsuzluk olduğunu belirterek, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Hakim, yeni bir bilirkişi raporu alınması için 3 kişilik bir bilirkişi grubundan karar verdi ve duruşmayı ekim ayına erteledi.

Duruşmayı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi de takip etti.

İddianamede, İçişleri Bakanlığı'nın ihbarcı olarak yer aldığı, sanıkların arasında İmamoğlu'nun yanı sıra Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam'ın da bulunduğu belirtildi.

İddianamede, 29 Aralık 2015'te gerçekleşen "Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi" ihalesi sırasında, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu ve diğer sanıkların belediyede müdür ve personel olarak görev yaptıkları aktarıldı.

Sanıkların ihale alıcısı bir firmayı lehine, ancak kamu zararına neden olacak şekilde, ihaleye katılma yeterliliğine veya koşullarına sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağladığı ve değerlendirmeye alınan teklif edilen malların şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı halde, sahip olduğundan le kamu kurumu statüsünü haiz Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nın 250 bin 86 lira fazladan para ödemesine ve neticede 250 bin 86 lira tutarında kamu zararına neden olduğu ifade edildi.

İddianamede, İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkında "ihaleye fesat karıştırma" suçundan üçer yıldan yedişer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: KARAR