Dilruba Kayserilioğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanmış ve 18 gündür cezaevinde bulunuyordu. Ancak gece saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildi. Tahliyenin, gece 02.00-03.00 sıralarında gerçekleştiği ve bu duruma ilişkin gerekçeli kararın henüz açıklanmadığı belirtildi.

Dilruba'nın annesi Aysel Kayserilioğlu, tahliye haberini sevinçle karşıladıklarını ancak kızlarının habersiz bir şekilde, elinde sadece siyah bir poşetle tahliye edilmesine tepki gösterdiklerini söyledi. Kızlarının gece geç saatlerde avukatı veya ailesine haber verilmeden serbest bırakılmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan Aysel Kayserilioğlu, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Olayın geçmişi, Dilruba Kayserilioğlu'nun İzmir'deki bir sokak röportajında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasıyla başladı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu, daha önce bu suçlamalar nedeniyle tutuklu yargılanmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dün Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş, hukuksuz olarak nitelendirdiği bu tutukluluğun 3 Eylül'deki duruşmada sona ermesini umut ettiklerini ifade etmişti.

Kaynak: KARAR