11 Haziran’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım’ın imzasıyla gönderilen yazıda, AFAD Koordinasyon Kurulu'nun kararı doğrultusunda konteynerlerin boşaltılması talimatı verildi. Öğretmenlerin konteynerleri boşaltmaları için 14 Haziran’a kadar süre verildi.

Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski üyesi CHP’li Uğur Kalkan, sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek, “AFAD Koordinasyon Kurulu öğretmenlerle ilgili karar almış. Karar bugün okul ve kurum müdürlüklerine iletildi. Ücretli öğretmenlerin, tatile gidecek öğretmenlerin ve yöneticilikten ayrılanların konteynerleri boşaltması istendi. O zor şartlarda görevini yapan ücretli veya kadrolu öğretmenlere bu bir haksızlıktır” dedi. Kalkan, tasarruf tedbirlerinin başka yerlerde uygulanması gerektiğini belirterek, “Bu yanlış karar gözden geçirilmeli ve zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimiz bir de kalacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya bırakılmamalıdır” diye konuştu.

Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Burdur'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Öğretmenler Zor Durumda

Nurdağı ilçesi, 6 Şubat depremlerinden sonra ciddi konut ve barınma sorunlarıyla mücadele ediyor. Öğretmenler, deprem sonrası konteynerlerde barınıyorlardı.

Ancak yeni karar, öğretmenlerin büyük bir mağduriyet yaşamasına neden oldu. Özellikle ücretli öğretmenlerin yaz tatiline girmesiyle birlikte konteynerlerden çıkarılmaları büyük tepki topladı.

"Tasarruf Tedbirlerini Başka Yerde Uygulayın"

Uğur Kalkan, sosyal medya paylaşımında, öğretmenlerin bu zor şartlarda çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini belirtti. “Tasarruf tedbirlerini gidin Gaziantep’in değişik yerlerinde uygulayın. Bu yanlış karar gözden geçirilmeli” diyen Kalkan, öğretmenlerin kalacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Karar