Yaklaşık bir aylık aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen toplantıda, birçok kritik konu başlığı ele alınıyor.

EKONOMİK GÜNDEM

Toplantının ana gündem maddesinin ekonomi olması bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı netleşecek. Bu karar, yaklaşık 16 milyon memur ile SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiriyor.

VERGİ TASLAĞI VE ENFLASYONLA MÜCADELE

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış, yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları da görüşülecek. Kabine üyelerine bu konular hakkında detaylı bilgi verilecek. Diğer bir önemli başlık ise terörle mücadele operasyonları olacak.

ATEŞKES ADIMLARI

Toplantıda, 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun yanı sıra bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da masaya yatırılacak.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne resmi ziyaretlerde bulunacak. Bu ziyaretlerde ele alınması muhtemel konularla ilgili çalışmalar da kabinede sunulacak.

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı! İstanbul'da metrobüste yangın çıktı!

YENİ BAKANLAR KATILDI

Toplantıya, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da katıldı. Bu yeni bakanlar, atanmış oldukları bakanlıklar ile ilgili konuları görüşmek üzere toplantıda hazır bulundu.

Kaynak: KARAR