GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Prens ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü soykırım konusunu ele aldı. Görüşmede, bu insan hakları ihlallerine karşı uluslararası baskıların artırılması ve İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin önemine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud arasında yapılan telefon görüşmesinde, İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü saldırılar ve soykırım gibi insan hakları ihlalleri başta olmak üzere bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın görüşmede İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği insanlık suçlarına karşı uluslararası toplumun baskılarını artırmasının önemine vurgu yaptığı belirtildi. Ayrıca, İsrail saldırılarının ve insan hakları ihlallerinin durdurulması, kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğini ve bu konuda İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin ehemmiyetine dikkat çekildi.