TBMM'de "yapay zeka" dönemi! TBMM'de "yapay zeka" dönemi!

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Seçmen listeleri Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre yayımlandı. 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak seçmen listeleri, oy kullanma konusunda kayıtlı olmayan vatandaşlara da kayıt olma fırsatı veriyor.



YSK seçim takvimine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, vatandaşlara seçim belgelerini kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatarak, şunları söyledi: "17 Ocak'a kadar seçmenler, seçmen kayıtlarını kaymakamlıklardan ve YSK'nın internet sitesinden kontrol edebilecek. "Vatandaşlarımızın seçmen listelerine kaydolmak veya verileri düzeltmek için nüfus müdürlüklerine, ardından ilçe seçim komisyonlarına gitmesi gerekiyor."

'YURTLARDA KALAN ÖĞRENCİLER O İLDE OY VEREBİLİR'

Binici, şöyle konuştu: “Yurtta kalan üniversite öğrencileri, okullardan veya e-devlet üzerinden alacakları öğrenci belgesi ve yurt adreslerinden alacakları yurtta kaldıklarına dair belge ile nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunacaklar. yatakhaneler. Kayıt olmak. adresinizi birincil oy verme adresiniz olarak kullanın. "Bu şekilde öğrenciler okullarının bulunduğu seçim bölgesinde oy kullanabilecekler" diye açıkladı.

Kaynak: KARAR