MAGAZİN

Candan kardeşler yeniden hakim karşısına çıkacak

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamalarıyla bugün üçüncü kez hakim karşısına çıkacak. Bahar Candan'ın tutukluluğu devam ederken, kardeşi Nihal Candan bir önceki duruşmada Bahar'a destek vererek, "Engin Polat çıktı, her şey iyiye gidiyor. Sen de çıkacaksın" dediği biliniyor.

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlamalarıyla yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek (Nihal Candan), bugün Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkacaklar. Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Nihal Candan, aşırı zayıfladığı için daha önce tahliye edilmişti ve duruşmaya katılmak üzere adliyeye geldi.

Nihal Candan, bir önceki duruşmada kardeşi Bahar Candan'a moral vererek, "Engin Polat çıktı, her şey iyiye gidiyor. Sen de çıkacaksın" demişti. Dava süreci, kamuoyunda büyük ilgiyle takip ediliyor.

Gazeteci Timur Soykan, Birgün'de kaleme aldığı yazısında, Candan kardeşlerin telefon görüşmelerine dair bilirkişi raporlarını incelediğini belirtmiş ve dolandırıcılık yöntemi olan "sazan sarmalı" dolandırıcılığına doğrudan dahil olduklarına dair net bir kanıt bulunmadığını vurgulamıştı. Soykan, kardeşlerin bu dolandırıcılık organizasyonunda lüks lokantalardaki buluşmalarda sadece "vitrin" görevi gördüğüne dikkat çekti. Ayrıca, anne Umut Candan, kızlarının suçsuz olduğunu ve sosyal medyada takipçi toplamak amacıyla dikkat çekici davranışlar dışında bir suç işlemediklerini savundu.