Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), milyonlarca üyesi bulunan sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi.

KARAR SİTE SORGULAMA MENÜSÜNDE

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenildi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadeleri yer aldı. Erişim engelinin ne kadar süreceğine yönelik bir açıklama ise yapılmadı.

BTK: INSTAGRAM KATALOG SUÇLARA UYMADIĞI GEREKÇESİYLE KAPATILDI

Bu karar, platformun Türkiye'deki kullanıcıları arasında büyük bir etki yaratmış durumda. Kullanıcılar, erişim engelinin ne kadar süreceği ve platformun ne zaman tekrar erişime açılacağı konusunda belirsizlik yaşıyor.

FAHRETTİN ALTUN SİNYALİ VERMİŞTİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden, Heniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagram'ın Heniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkat çekerek, "Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerine yer vermişti.

GÜNCEL DURUM

Erişim engelinin ardından, Instagram'ın tekrar ne zaman erişime açılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcılar, alternatif platformlara yönelirken, BTK'nın bu kararının ardından sosyal medya ve ifade özgürlüğü konularında tartışmalar sürüyor.

YouTube'a yeni bir özellik geldi: Shazam'a rakip mi olacak? YouTube'a yeni bir özellik geldi: Shazam'a rakip mi olacak?

Kaynak: HABERLER.COM