Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'ndaki sert tepkisinin ardından, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde büyük bir düşüş yaşandı. Endeks, kayıpların yüzde 5'i aşması nedeniyle geçici olarak durdurulan işlemlerin ardından tekrar açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda İsrail'e karşı sert ifadeler kullandı. Erdoğan, "Hayatımda bir kez Netanyahu denen adamın elini sıktım. Türkevi'nde Amerika'da buluştuğumuzda, iyi niyetle yaklaşmıştık. Ancak, bu iyi niyeti suiistimal etti. Türkiye'nin İsrail'e gitme projesini iptal ettik, gitmeyeceğiz. Eğer iyi niyetle devam etseydik, ilişkilerimiz farklı olabilirdi. Ancak, bu artık mümkün değil, çünkü iyi niyetimizi suiistimal ettiler," dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi öğleden sonra yüzde 5'in üzerinde bir düşüş yaşadı. Bu sert düşüş nedeniyle saat 16.49'da endeks bazlı devre kesici devreye girdi ve işlemler geçici olarak durduruldu. Ancak, işlemler saat 17.19'da tekrar başladı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na özelleştirme onayı verildi Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na özelleştirme onayı verildi

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Saat 16:49:54 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde, ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı'ndaki işlemler geçici olarak durdurulmuştur" denildi.

Pay Piyasasındaki sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul sertifikaları, ve emtia sertifikalarında saat 17.09'da tek fiyat emir toplama yapılacak, 17.14'te eşleştirme işlemleri gerçekleştirilecek, ve 17.19'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir.

Aynı şekilde, tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 17.09'da tek fiyat emir toplama yapılacak ve 17.19'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF, yeni pay alma hakkı kuponu ve yeni pay alma hakkından arta kalan birincil piyasa sıralarında işlemler 17.19'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir. VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler de saat 17.19'da tekrar başlayacaktır.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi